Haşhaşlı Açma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı AçmaHaşhaşlı Açma - Haşhaşlı Açma Tarifi ![]() Malzemeler : 4 5 su b unyarım p yaşymaya1 çay b süt1 yumurta yarım çay b sıvıyağ1 tatlı k tuz1 çorba k toz şekeralabildiği kadar ılık su İç harcı için: 3 çorba k haşhaş2 çorba k yumuşak margarinÜzeri için: yumurta sarısı Hazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına unu alın Kenarlarına tuzu ve şekeri serpin Ortasını açarak içine mayayı, sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek ortadan itibaren yoğurmaya başlayın![]() Bezelere ayırarak yumuşak margarin yardımı ile elinizle açın Ardından üzerine haşhaş ezmesi sürerek rulo yapın açma şeklini vererek yağlanmış fırın tepsisine alın Yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190 derecede pişirin
|
|
|
|