![]() |
Peynirli topak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli topakMALZEMELER 250 gr margarin(eritilmemis) 1 su bardagi sut 1 çay kasigi limon suyu 1 çay kasigi karbonat 1 yemek kasigi(silme) tuz 4,5 su bardagi un iç için: Beyaz peynir YAPILIŞ TARİFİ Margarin,sut,limon suyu,tuz,karbonat bir kaba alinir ve karistirilir ![]() edilir ve yogrulur ![]() ![]() yavas ekleyin belki fazla gelebilir belkide az gelebilir ilave yapabilirsiniz)Yogrulan hamurun uzerine nemli bez ortup bir gece buzdolabinda bekletelim ![]() parcalar koparim elimizde acip içine peynir koyup yuvarlayalim ![]() hamuru bu sekilde yapalim ![]() bastirmayalim)Uzerlerine yumurta sarisi surup 180 derecede pismeye birakalim ![]() yapalim ![]() |
![]() |
![]() |
|