Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
peynirli, topak

Peynirli topak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli topak



MALZEMELER


250 gr margarin(eritilmemis)

1 su bardagi sut

1 çay kasigi limon suyu

1 çay kasigi karbonat

1 yemek kasigi(silme) tuz

4,5 su bardagi un

iç için:

Beyaz peynir

YAPILIŞ TARİFİ


Margarin,sut,limon suyu,tuz,karbonat bir kaba alinir ve karistirilirUn ilave

edilir ve yogrulurElinizi birakan bir hamur elde edeceksiniz(unu yavas

yavas ekleyin belki fazla gelebilir belkide az gelebilir ilave

yapabilirsiniz)Yogrulan hamurun uzerine nemli bez ortup bir gece

buzdolabinda bekletelimBekleyen hamurdan iri ceviz buyuklugunde

parcalar koparim elimizde acip içine peynir koyup yuvarlayalimbutun

hamuru bu sekilde yapalimUnlanmis tepsiye kuçuk toplari dizelim(uzerine

bastirmayalim)Uzerlerine yumurta sarisi surup 180 derecede pismeye

birakalimFirindan alinan peynirli topaklari soguyunca servis

yapalim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.