![]() |
Peynirli topak
MALZEMELER
250 gr margarin(eritilmemis) 1 su bardagi sut 1 çay kasigi limon suyu 1 çay kasigi karbonat 1 yemek kasigi(silme) tuz 4,5 su bardagi un iç için: Beyaz peynir YAPILIŞ TARİFİ Margarin,sut,limon suyu,tuz,karbonat bir kaba alinir ve karistirilir.Un ilave edilir ve yogrulur.Elinizi birakan bir hamur elde edeceksiniz.(unu yavas yavas ekleyin belki fazla gelebilir belkide az gelebilir ilave yapabilirsiniz)Yogrulan hamurun uzerine nemli bez ortup bir gece buzdolabinda bekletelim.Bekleyen hamurdan iri ceviz buyuklugunde parcalar koparim elimizde acip içine peynir koyup yuvarlayalim.butun hamuru bu sekilde yapalim.Unlanmis tepsiye kuçuk toplari dizelim(uzerine bastirmayalim)Uzerlerine yumurta sarisi surup 180 derecede pismeye birakalim.Firindan alinan peynirli topaklari soguyunca servis yapalim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.