Boşnak Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BoÅŸnak BöreÄŸi![]() Malzemeler: 5 su b un 1 çay b sıvıyaÄŸ tuz su İç harcı için: beyaz peynir maydonoz Üzeri için: 1 yumurta Hazırlanışı: 5 su b un karıştırma kabına alınır Üzerine tuz, su ve sıvıyaÄŸ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiÄŸi kadar açılır Daha sonra üzerine sıvıyaÄŸ gezdirilerek biraz da elle açılır Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan kıvırmaya baÅŸlanarak sarılır Bütün hamurlar için aynı iÅŸlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yaÄŸlanmış tepsiye dizilir Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede piÅŸirilir![]() NOT: BoÅŸnak BöreÄŸinin Bir Tek Peynirlisi DeÄŸil Kabaklı,Patlıcanlı,Patatesli,Pırasalı,HaÅŸhaÅ Ÿlı,Sad esi,Kıymalı Ve Kıymalı Patatesli Vs ![]() ÇeÅŸitleri Daha Çoktur![]() ![]() |
|
|
|