Yağlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
YağlamaYağlama Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır - Yağlama Malzemeleri Yağlama 1 kilo un 250 gr kıyma 3 soğan, tuz 1 çorba kaşığı salça 1 adet bayat ekmek Kırmızıbiber Ceviz büyüklüğünde yaş maya Tuz 1- Maya ılık suda eritilir Bayat ekmek suda ıslatılıp, hamura katılır Tuz ve un ilave edilip, iyice yoğrulur Yarım saat mayalandırılır![]() 2- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp, merdane ile büyük bir tabak büyüklüğünde açılır 3- Açılan hamur, saç, soba veya aygaz üzerinde kullanılan saçlar üzerinde pişirilir Bu hamurlar sacda döndürülerek pişirilir (Sac ekmeği gibi)![]() 4- Servis tabağına bir yufka yerleştirilip, üzerine kıymalı iç yerleştirilir Üzerine bir yufka konup tekrar iç yerleştirilir Bir yufka, bir iç yerleştirilir 10 tane yufka üst üste gelecek şekilde hazırlanır![]() 5- Üst üste pasta görünümü veren bu hamurlar 8 parçaya bölünür Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis yapılır Yufkalar çok olduğu için aynı anda yenmeyebilir Bu yüzden yiyeceğiniz zaman kıyma ve yoğurt koyup yiyebilirsiniz![]() İçin Hazırlanması: 1- Soğan ince ince doğranır 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağında soğan pembeleşinceye kadar pişirilir İyice piştikten sonra 4 su bardağı su ilave edilip kaynatılır İçin özelliği sulu olmasıdır Yufkalara kıymalı su koyarken suyu tükenirse, içine su ilave edebilirsiniz![]() 2- Ayrıca sarımsaklı yoğurt hazırlamayı unutmayınız ![]() 3- Kıymalı iç oldukça sulu (çorba gibi) olmalıdır ki yufkaları ıslatıp yumuşatsın Evde saç yoksa bunun yerine teflon tavada yağsız olarak pişirilir |
|
|
|