Osmanlı Baklavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı BaklavasıOsmanlı Baklavası Tatlısı - Osmanlı Baklavası Yapılışı - Osmanlı Baklavası Tarifi - Osmanlı Baklavası Malzemeler Hamuru için: • 3 yumurta • 2 su bardağı şeker • 1 kilo süt • 50 gr tereyağı • 1 paket vanilya • 1 çay bardağı sıvıyağ • 1 paket kabartma tozu • 2 yumurta, • 5 su bardağı un • 1 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı sirke • 250 gr tereyağı İçi için: • 3 yumurta • 2 su bardağı şeker • 1 kg süt • 50 gr tereyağı• Vanilya ![]() Hazırlanışı 1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur![]() 2- Hamur ikiye bölünür Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır![]() 3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır Aralarına nişasta konur Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır Tepsiye yerleştirilir Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür![]() 4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir![]() 5- Tavada eritilen kızgın tereyağı, baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür Kızgın fırına verilir Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir![]() 6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır![]() 7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz
|
|
|
|