![]() |
Kuşbaşılı Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşbaşılı PideKuşbaşı etli Pide tarifi - Kuşbaşılı Pide nasıl yapılır Malzemeleri: 750 gr ![]() 2 domates 1 soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 sivri biber 1 yumurta sarısı(üzeri için) 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hamuru için: 1 pk ![]() 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 bardak süt 1 bardak su 4 bardak un ![]() Hazırlanışı: 1-Unu havuz şeklinde açıp maya,ılık su,süt şeker,tuz,ilave edip iyice yoğuruyoruz 2-Üzerine bez örtüp 45-50 dk ![]() ![]() ![]() 3-Diğer tarafta soğanları soyup küp küp doğruyoruz ![]() ![]() ![]() 4-Bir tavada sıvı yağ,soğan ve eti ilave edip soteliyoruz ![]() ![]() Son olarak tuzu ekliyoruz 5-Mayalanan hamurumuzu 8 bezeye bölüyoruz ![]() 6-Hamurların ortasına etli harcı paylaştırıp,kenarlarını içe doğru kıvırarak pide şekli veriyoruz ![]() 7-Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamurların kenarları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 40-50 dk) 8-Sevgiyle sunuyoruz |
![]() |
![]() |
|