Tahıllı Simit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahıllı SimitTahıllı Simit Tarifi - Tahıllı Simit Yapılışı - Tahıllı Simit Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tahıllı Simit Malzemeler: 2 Su B Un2 Su B Tam Buğday UnuYarım Pk Yaş Maya1 Çay B Yoğurt Suyu1 Çay B Fındık Yağı1 Yumurta 1 Tatlı K TuzSu Üzeri İçin: 2 Çorba K PekmezSu Yulaf Ezmesi Ay Çekirdeği Hazırlanışı: Un ve tam buğday ununu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz Yaş mayayı koyuyoruz Yumurtayı kırıyoruz Yoğurt suyunu döküp mayayı karıştırarak çözüyoruz![]() Fındık yağı, tuz ve biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler kopartıp mayalanması için dinlendiriyoruz![]() Mayalanan hamuru uzun bir rulo olarak yuvarlıyoruz İki ucu birleştirip çapraz tarafa doğru çeviriyoruz Ucunu simit şeklinde birleştiriyoruz Pekmez ve 1 su bardağı suyu geniş bir kaseye koyup karıştırıyoruz![]() Hazırlamış olduğumuz simitleri pekmezli suya sokuyoruz Yulaf ezmesi ve ay çekirdeğini karıştırıyoruz Simitleri tahıl karışımına bulayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz![]() Tepside biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz
|
|
|
|