ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tahıllı Simit (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178124)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:51 AM

Tahıllı Simit
 
Tahıllı Simit Tarifi - Tahıllı Simit Yapılışı - Tahıllı Simit Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tahıllı Simit

Malzemeler:


2 Su B. Un

2 Su B. Tam Buğday Unu

Yarım Pk. Yaş Maya

1 Çay B. Yoğurt Suyu

1 Çay B. Fındık Yağı

1 Yumurta

1 Tatlı K. Tuz

Su


Üzeri İçin:

2 Çorba K. Pekmez

Su

Yulaf Ezmesi

Ay Çekirdeği


Hazırlanışı:


Un ve tam buğday ununu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz. Yaş mayayı koyuyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Yoğurt suyunu döküp mayayı karıştırarak çözüyoruz.


Fındık yağı, tuz ve biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler kopartıp mayalanması için dinlendiriyoruz.


Mayalanan hamuru uzun bir rulo olarak yuvarlıyoruz. İki ucu birleştirip çapraz tarafa doğru çeviriyoruz. Ucunu simit şeklinde birleştiriyoruz. Pekmez ve 1 su bardağı suyu geniş bir kaseye koyup karıştırıyoruz.


Hazırlamış olduğumuz simitleri pekmezli suya sokuyoruz. Yulaf ezmesi ve ay çekirdeğini karıştırıyoruz. Simitleri tahıl karışımına bulayıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz.


Tepside biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.