Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı Kesme Boşnak BöreğiIspanaklı Kesme Boşnak Böreği Tarifi - Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği Yapılışı - Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği Malzeme Listesi: 4 Su B Un4 Çorba K SıvıyağTuz Su Yağlamak İçin: Sıvıyağ İç Harcı İçin: 2 Demet Ispanak 2 Soğan Köy Peyniri Sıvıyağ Tuz Karabiber Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Çörekotu Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine tuz serpiyoruz Ortasını açarak sıvıyağ döküyoruz Ortasından yoğurmaya başlıyoruz Ilık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz![]() Üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz İç harcını hazırlamak için, soğanları ve ıspanakları doğruyoruz Derin bir tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve önce soğanları hafif kavuruyoruz![]() Peşinden ıspanakları da ekliyoruz ve ıspanaklar ölene kadar kavuruyoruz Tuzunu, karabiberini atıyoruz Altını kapatıp soğutuyoruz Üzerine peyniri ufalıyoruz ve karıştırıyoruz![]() Dinlenmiş olan hamuru iki bezeye bölüyoruz Üzerine un serperek merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz Açtığımız hamurların üzerine sıvıyağ sürüyoruz İç harcı da ikiye bölüyoruz ve elimizle yayıyoruz![]() Hamurun tam ortasına parmağımızı batırıp daire çizerek deliyoruz Daireyi genişletiyoruz Ortadan kenarlara doğru kıvırarak hamuru yuvarlak bir rulo haline getiriyoruz![]() Bir kenarından kesiyoruz Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak hamuru kendi etrafında sarıyoruz Yumurta sarısını da üzerine sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz Tepside mayalandırıyoruz![]() Üçgen dilimler şeklinde keserek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
|
|
|
|