ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178003)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:11 AM

Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği
 
Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği Tarifi - Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği Yapılışı - Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ispanaklı Kesme Boşnak Böreği

Malzeme Listesi:


4 Su B. Un

4 Çorba K. Sıvıyağ

Tuz

Su


Yağlamak İçin:

Sıvıyağ


İç Harcı İçin:

2 Demet Ispanak

2 Soğan

Köy Peyniri

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber


Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı

Çörekotu


Hazırlanışı:


Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine tuz serpiyoruz. Ortasını açarak sıvıyağ döküyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.


Üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz. İç harcını hazırlamak için, soğanları ve ıspanakları doğruyoruz. Derin bir tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve önce soğanları hafif kavuruyoruz.


Peşinden ıspanakları da ekliyoruz ve ıspanaklar ölene kadar kavuruyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Altını kapatıp soğutuyoruz. Üzerine peyniri ufalıyoruz ve karıştırıyoruz.


Dinlenmiş olan hamuru iki bezeye bölüyoruz. Üzerine un serperek merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz. Açtığımız hamurların üzerine sıvıyağ sürüyoruz. İç harcı da ikiye bölüyoruz ve elimizle yayıyoruz.


Hamurun tam ortasına parmağımızı batırıp daire çizerek deliyoruz. Daireyi genişletiyoruz. Ortadan kenarlara doğru kıvırarak hamuru yuvarlak bir rulo haline getiriyoruz.


Bir kenarından kesiyoruz. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak hamuru kendi etrafında sarıyoruz. Yumurta sarısını da üzerine sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz. Tepside mayalandırıyoruz.


Üçgen dilimler şeklinde keserek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.