![]() |
Erzincan Ketesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzincan KetesiErzincan Ketesi tarifi - Erzincan Ketesi yapilisi ![]() 1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı 2 Su bardağı süt 1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya 4 su bardağı un Yarım çay bardağı ılık su 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Adet yumurtanın sarısı İçi için : 250 gr margarin (1 paket) 6 Su bardağı un 2 Çorba kaşığı tozşeker Hazırlanışı * Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin ![]() * Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın ![]() * Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin ![]() * Hamuru 12 parçaya bölün ![]() * Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın ![]() * Hamurun iki ucunu ortaya katlayın ![]() * 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun ![]() * 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın ![]() * Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın ![]() * Elle bastırıp, hamuru açın ![]() * Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın ![]() * Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|