Muhallebili Lokum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili LokumMuhallebili Lokum Tarifi - Muhallebili Lokum Nasıl Yapılır - Lokum - Tatlı Tarifleri Malzemeler: 3su bardağı süt 1 çorba kaşığı tereyağı 2,5 kahve fincanı un 2,5 kahve fincanı tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı file antepfıstığı Yapılışı: Süt, iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin Kaynamaya yakın, şekeri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın Blender ile iyice çırpın Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın Üzerine file antepfıstığı serpiştirin ve buzdolabına koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda dikdörtgenler halinde kesin Minik rulolar elde edin Servis tabağına dizdikten sonra üzerlerine antepfıstığı serpiştirin![]() alıntı |
|
|
|