![]() |
Muhallebili Lokum
Muhallebili Lokum Tarifi - Muhallebili Lokum Nasıl Yapılır - Lokum - Tatlı Tarifleri
Malzemeler: 3su bardağı süt 1 çorba kaşığı tereyağı 2,5 kahve fincanı un 2,5 kahve fincanı tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı file antepfıstığı Yapılışı: Süt, iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya yakın, şekeri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Blender ile iyice çırpın. Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine file antepfıstığı serpiştirin ve buzdolabına koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin. Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda . dikdörtgenler halinde kesin. Minik rulolar elde edin. Servis tabağına dizdikten sonra üzerlerine antepfıstığı serpiştirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.