![]() |
Burç Bisküvisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burç Bisküvisi Tarifibisküvi tarifleri - burç bisküvisi tarifi - şekilli bisküvi tarifleri - evde bisküvi nasıl yapılır ![]() Burç bisküvileri malzemeleri 325 gr un 200 gr küp doğranmış tereyağı 125 gr tozşeker 2 yumurta sarısı 1 limonun rendelenmiş kabuğu 200 g pudra şeker Royal icing için 2 yumurta akı 250 gr pudra şeker 3~4 damla limon suyu Burç bisküvileri hazırlanışı Fırını 180 dereceye ayarlayın ![]() Un ve tereyağını geniş bir kaseye alıp parmak uçlarınızla yoğurarak ekmek kırıntısı kıvamına getirin ![]() Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını ekleyip yoğurun ![]() Hamuru hafif unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açıp yuvarlak kurabiye kalıbı ya da çay bardağı ile kesin ![]() Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ![]() Rengi fazla koyulaşmadan yaklaşık 15-20 dakika pişirin ![]() Soğumaya bırakın ![]() Yumurta aklarını mikserle çırparak kabartın ![]() Limon suyu ve pudra şekeri azar azar ilave edip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin ![]() Gerekirse pudra şeker ilavesi yapın ve karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun ![]() Soğuyan bisküvilerin üzerine burç şekilleri çizip donuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin ![]() |
![]() |
![]() |
|