Narenciye Peltesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Narenciye PeltesiMalzemeler 2 su bardağı portakal suyu (5 portakal) 1 su bardağı greyfurt suyu (1 iri greyfurt) 1/2 limonun suyu 4 çorba kaşığı nişasta 3/4 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı portaka kabuğu rendesi Yapılışı Portakal, greyfurt ve limonu narenciye sıkacağında sıkın ![]() 3 çorba kaşığı nişastayı, 1 su bardağı suda eritin ![]() Meyve suyunun içinde şekeri eritin, portakal kabuğu rendesi ekleyin ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın ![]() Nişastalı suyu, yavaş yavaş, şekerli meyve suyuna ilave edin ve devamlı karıştırın Pelteniz 5-7 dk kaynadıktan sonra, koyulaşınca kaselere boşaltın Soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|