![]() |
Narenciye Peltesi
Malzemeler
2 su bardağı portakal suyu (5 portakal) 1 su bardağı greyfurt suyu (1 iri greyfurt) 1/2 limonun suyu 4 çorba kaşığı nişasta 3/4 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı portaka kabuğu rendesi Yapılışı Portakal, greyfurt ve limonu narenciye sıkacağında sıkın. 3 çorba kaşığı nişastayı, 1 su bardağı suda eritin. Meyve suyunun içinde şekeri eritin, portakal kabuğu rendesi ekleyin ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Nişastalı suyu, yavaş yavaş, şekerli meyve suyuna ilave edin ve devamlı karıştırın. Pelteniz 5-7 dk kaynadıktan sonra, koyulaşınca kaselere boşaltın. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.