Lokumlu Hindistan Cevizli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokumlu Hindistan Cevizli Tart![]() Malzemeler: 1 parça pasta keki ½ su b sıvıyağ½ çay b tozşeker1 yumurta 1 su b hindistancevizi250 gr güllü lokumHindistan cevizi,yeşil fıstık HAZIRLANIŞI: - Karıştırma kabına yarım su bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı toz şeker,1 adet yumurta 1 su bardağı hindistancevizi ilave edip karıştırın ![]() ·-Fırın tepsisinin üzerine 1 adet pasta kekini koyuyoruz üzerine hazırladığımız karışımı sürüyoruz Üzerine ortadan kestiğiniz güllü lokumları yerleştiriyoruz![]() Önceden ısıtılmış 150 C fırında pişiriyoruz ![]() -Tartımız piştikten sonra ılıyınca üzerine Hindistan cevizi,yeşil fıstık serpiyoruz kapalı bir kek kalıbı içine tartımızı koyup 1 gün dinlendiriyoruz böylece lokumlar biraz yumuşamış oluyor
|
|
|
|