Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, muhallebi, muzlu

bademli muzlu muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

bademli muzlu muhallebi



bademli muzlu muhallebi



Malzemeler: 8 kişilik

5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tepeleme nişasta (buğday veya nişasta)

1 yemek kaşığı silme un (yani tepeleme değil)

1 su bardağı tozşeker

2 adet normal boy muz (çok iri olanlarını seçmeyin)

1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi)

ayrıca 8-10 adet kakaolu bisküvi

Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin Daha sonra kısık ateşin üzerine oturtun Sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın Şimdi kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın Üzerlerine muhallebileri paylaştırarak koyun En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip dolapta soğutup servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.