![]() |
bademli muzlu muhallebi
bademli muzlu muhallebi
Malzemeler: 8 kişilik 5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta (buğday veya nişasta) 1 yemek kaşığı silme un (yani tepeleme değil) 1 su bardağı tozşeker 2 adet normal boy muz (çok iri olanlarını seçmeyin) 1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi) ayrıca 8-10 adet kakaolu bisküvi Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin. Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin. Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin. Daha sonra kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. Şimdi kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın. Üzerlerine muhallebileri paylaştırarak koyun. En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip dolapta soğutup servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.