Macaron |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
MacaronMacaron Tarifi - Macaron Nasıl Yapılır - Macaron Malzemeleri Macaro 1- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı ![]() 2- Mutlaka bir şeker derecesi kullanılmalı ![]() 3- Merengin (yumurta akı) kıvamı kaşıkla kesilebilecek kadar katı olmalı ![]() 4- Mereng hazırlanırken hep aynı yöne çırpılmalı ![]() 5- Macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar ![]() 6- Merengi ve kurabiyeleri yaparken kullandığınız ekipman kuru olmalı ![]() 7- İç dolgusu için rengi ne kadar baskın olursa olsun taze meyve kullanılmamalı ![]() 8- Renkli kremalar için fildişi küvertür kullanılmalı ![]() 9- Su ve şeker karışımı 115 dereceye geldiğinde yumurta akı çırpılmaya başlanmalı, 118 dereceye gelince kar gibi olan merenge eklenmeli ![]() Malzemeleri: 125 gr pudra şekeri 125 gr toz badem 120 gr toz şeker 50 gr su 80 gr yumurta akı Yapılışı: 1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin)2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın ![]() 3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın ![]() 4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin ![]() 5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin (yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin)![]() 6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın![]() 7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın![]() |
|
|
|