![]() |
Macaron |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MacaronMacaron Tarifi - Macaron Nasıl Yapılır - Macaron Malzemeleri Macaro 1- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı ![]() 2- Mutlaka bir şeker derecesi kullanılmalı ![]() 3- Merengin (yumurta akı) kıvamı kaşıkla kesilebilecek kadar katı olmalı ![]() 4- Mereng hazırlanırken hep aynı yöne çırpılmalı ![]() 5- Macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar ![]() 6- Merengi ve kurabiyeleri yaparken kullandığınız ekipman kuru olmalı ![]() 7- İç dolgusu için rengi ne kadar baskın olursa olsun taze meyve kullanılmamalı ![]() 8- Renkli kremalar için fildişi küvertür kullanılmalı ![]() 9- Su ve şeker karışımı 115 dereceye geldiğinde yumurta akı çırpılmaya başlanmalı, 118 dereceye gelince kar gibi olan merenge eklenmeli ![]() Malzemeleri: 125 gr pudra şekeri 125 gr toz badem 120 gr toz şeker 50 gr su 80 gr yumurta akı Yapılışı: 1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin ![]() 2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın ![]() 3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın ![]() 4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin ![]() 5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin ![]() ![]() 6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın ![]() ![]() 7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|