![]() |
Macaron
Macaron Tarifi - Macaron Nasıl Yapılır - Macaron Malzemeleri
Macaro 1- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. 2- Mutlaka bir şeker derecesi kullanılmalı. 3- Merengin (yumurta akı) kıvamı kaşıkla kesilebilecek kadar katı olmalı. 4- Mereng hazırlanırken hep aynı yöne çırpılmalı. 5- Macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar. 6- Merengi ve kurabiyeleri yaparken kullandığınız ekipman kuru olmalı. 7- İç dolgusu için rengi ne kadar baskın olursa olsun taze meyve kullanılmamalı. 8- Renkli kremalar için fildişi küvertür kullanılmalı. 9- Su ve şeker karışımı 115 dereceye geldiğinde yumurta akı çırpılmaya başlanmalı, 118 dereceye gelince kar gibi olan merenge eklenmeli. Malzemeleri: 125 gr pudra şekeri 125 gr toz badem 120 gr toz şeker 50 gr su 80 gr yumurta akı Yapılışı: 1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin. (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin) 2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın. 3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın. 4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin. 5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. (yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin). 6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın. Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın. 7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.