![]() |
Kayısılı Cheesecake |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Cheesecake![]() Malzemeler, Tabanı için, 1,5 paket yulaflı bisküvi 125 gr eritilmiş tereyağı Kreması için, 750 gr labne peyniri 1 su bardağı gr toz şeker 2 paket vanilya 3 yumurta Sos için, Yarım kilo kayısı 1 çay bardağı toz şeker 2 paket vanilya Yarım limonun suyu Üzeri için file badem Hazırlanışı, Bisküvileri mutfak robotunda çekip toz haline getirin ![]() Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın ![]() Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kâğıtla kaplayın ![]() Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın ![]() Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin ![]() Peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın ![]() Yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin ![]() Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ![]() Kelepçeli kalıbı fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin ![]() Oda ısısında soğumaya bırakın ![]() Buzdolabına alarak 2 saat bekletin ![]() Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ![]() Mutfak robotunda püre haline getirin ![]() Şeker, limon suyu ve vanilya ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin ![]() Soğuyunca kekin üzerine döküp, file badem serpiştirdikten sonra dondurma ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|