cantık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
cantıkHAMUR - 500gr un- 1 küp maya - 250ml su- 1/2 çorba kaşığı tuz (daha az olabilir) - 1 çorba kaşığı sıvıyağ (arzu edilirse 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurtta eklenebilir) - Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı İÇİ - 300gr kıyma- 1 soğan - tuz - karabiber yapılışı 1- Mayayı bir bardak ılık su içinde çözdürün Unu, diğer malzemeler ve maya ile karıştırarak yumuşak, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun Hacmi 2,5 katı olana kadar mayalandırın![]() 2- Soğanı rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın Kıymaya ekleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() 3- Mayalanmış hamurdan parçalar kopararak avucunuzda 1 cm kalınlığında açın içine 1 çorba kaşığından biraz az kıyma koyun Üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ dökün (yağdan korkmuyorsanız daha da fazla koyabilirsiniz, aslında biz 2-3 kaşık yağ koyuyoruz)![]() Hamurun ağzını kapatın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin ![]() 4- Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörekotu serpin ve 250°C’de kızarana kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine soğuk su serpin ve buğulanması için hemen bir tepsiyle kapatın![]() (Altı da kızaracak ve biraz çıtır çıtır olacak )
|
|
|
|