Ev Yapımı Afyon Lokumu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Afyon Lokumu TarifiAfyon Lokumu - Ev Yapımı Lokum - Evde Ayfon Lokumu Yapımı ![]() Malzemeler 2 Yemek Kaşığı (21 gr ) Toz Jelatin1/2 Su Bardağı (125 ml ) Soğuk Su2 Su Bardağı Tozşeker 2/3 Su Bardağı Glikoz 1/4 Su Bardağı Su 1 Tutam Tuz 1 Paket Vanilya Yapılışı Toz jelatini soğuk suyun üzerine top top olmayacak şekilde serpin, cam bir kasede mikser ile en az 7-8 dk dakika çırpın Mayonez gibi koyu bir kıvam aldığı anda çırpmayı bırakın![]() Toz şeker, glikoz ve suyu bir tencerede 2-3 dk ısıtın (Kaynatmamaya dikkat edin)Jelatinli karışıma, ısıttığınız şekerli karışımı, tuzu ve vanilyayı da ekleyip, yine mikser ile 12 dk çırpın Bu aşamada ne kadar kolunuz yorulursa yorulsun süreyi kısaltmayın![]() Dikdörtgen bir kalıbı, fırça ile incecik olacak şekilde, sıvıyağ ile yağlayın, üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri ve nişastayı serpin, kalınlığı 1,5 cm kadar olacak şekilde dökün![]() Karışım iyice soğuyuncaya kadar yerinden oynatmayın ve soğuyunca buzdolabına kaldırın ![]() Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra istediğiniz şekillerde keserek ve süsleyerek servis yapın ![]() |
|
|
|