![]() |
Yoğurt Tarhanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Tarhanasıyoğurt tarhanası nasıl yapılır - tarhana tarifi - kolay tarhana yapımı - kışlık tarhanaMalzemeler: 1 kilogram yağlı yoğurt Aldığı kadar un, tuz Tarifi: Yoğurdu büyük bir kaba koyup, içine aldığı kadar un koyunuz ![]() Yeterince un ilave edip, ekmek hamurundan biraz daha katı olacak şekilde hamurunu yoğurunuz ![]() Üzerini kapatıp bir gece kendi haline bırakınız ![]() Ertesi gün hamuru küçük parçalara bölüp temiz bir bez üzerine koyup kurutunuz ![]() Hafif nemli haldeyken kalbur veya elekten geçiriniz ![]() ![]() ![]() Tamamen kuruyunca serin bir yere koyup kışa saklayınız ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Yoğurt Tarhanası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Tarhanasıev yapımı un tarhanası - un tarhanasının yapılışıMALZEMELER 3 kg ![]() 2 kg ![]() 2 kg ![]() 1 kg ![]() 1 kg ![]() Tarhana otu (Daha çok Ege’de bulunan bir ottur, diğer yörelerde pek bilinmiyor) Tuz Aldığı kadar un TARİFİ Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ![]() Yaklaşık iki saat hiç su ilave etmeden kısık ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() Yeteri kadar un ilavesiyle poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra havadar bir yere geniş bir örtü serin ![]() Üzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin ![]() Üst taraf kuruduğunda ters çevirin ![]() ![]() Bu aşamada tarhanayı uzun süre yalnız bırakmayın ![]() ![]() Ne tam kuru, ne de ıslak haldeyden, hamur parçacıklarını yerden destek alarak ovalayın ![]() ![]() Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten başka bir örtünün üzerine eleyin ![]() Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ![]() Elediğiniz tarhanayı iki gün kadar açık havada tutun ki nemli kalıpta küflenmesin ![]() Cahide Jibek alıntı |
![]() |
![]() |
|