Badem Tozlu Keşkül |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Tozlu Keşkülsütlü tatlı tarifleri - keşkül yapımı ![]() # Keşkül malzemeleri 5 çorba kaşığı toz badem 7 su bardağı süt 3 yumurtanın sarısı 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı mısır nişastası 4 çorba kaşığı su 1 paket vanilya 40 gr tereyağı 1 su bardağı krema Süslemek için 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı 1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı # Keşkül hazırlanışı Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir tencereye alıp çırpma teli ile çırpın Un, 4 kaşık suyla sulandırılmış nişasta, vanilya, krema ve sütü ekleyip pütürsüz kıvamda bir karışım elde edene kadar çırpın![]() Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte devamlı karışırarak koyulaşana kadar pişirin Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ilave edip karıştırın Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın![]() Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın ![]() Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın Buzdolabında soğuyana kadar bekletin Fıstık serpip servis yapın
|
|
|
|