Çilek Soslu Bademli Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Soslu Bademli Tavuk GöğsüÇilek Soslu Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Çilek Soslu Bademli Tavuk Göğsü Yapılışı Malzemeler : 1 Lt Süt1 Su B Toz Şeker1 Çorba K Tereyağı1 Çorba K Margarin2 Çorba K Söke Un1 Çorba K Nişasta3 Çorba K Toz Badem1 Paket Vanilya 1 Yumurta Sarısı Sosu İçin: 1 Kase Çilek 1 Çay B Toz ŞekerÜzeri İçin: Toz Yeşil Fıstık Hazırlanışı Tencereye tereyağını ve margarini alarak eritin Unu ve nişastayı yağda kavurun Soğuk sütü, şekeri, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyerek karıştırın Kaynayınca toz bademi koyun ve 3-4 dakika daha kaynatın Tenceresinde soğumaya bırakın![]() Ilıyınca mikserle çırpın ve servis tabağına boşaltın Çilekleri ayıklayın ve toz şekerle harmanlayıp bir süre bekletin Şekerle özleşince tavuk göğsünün üzerine dökün Toz yeşil fıstık serperek süsleyin
|
|
|
|