![]() |
Çilek Soslu Bademli Tavuk Göğsü
Çilek Soslu Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Çilek Soslu Bademli Tavuk Göğsü Yapılışı
Malzemeler : 1 Lt. Süt 1 Su B. Toz Şeker 1 Çorba K. Tereyağı 1 Çorba K. Margarin 2 Çorba K. Söke Un 1 Çorba K. Nişasta 3 Çorba K. Toz Badem 1 Paket Vanilya 1 Yumurta Sarısı Sosu İçin: 1 Kase Çilek 1 Çay B. Toz Şeker Üzeri İçin: Toz Yeşil Fıstık Hazırlanışı Tencereye tereyağını ve margarini alarak eritin. Unu ve nişastayı yağda kavurun. Soğuk sütü, şekeri, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Kaynayınca toz bademi koyun ve 3-4 dakika daha kaynatın. Tenceresinde soğumaya bırakın. Ilıyınca mikserle çırpın ve servis tabağına boşaltın. Çilekleri ayıklayın ve toz şekerle harmanlayıp bir süre bekletin. Şekerle özleşince tavuk göğsünün üzerine dökün. Toz yeşil fıstık serperek süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.