![]() |
Bıldırcın Kızartma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın KızartmaBıldırcın Kızartma Tarifi - Bıldırcın Kızartma Nasıl Yapılır - Bıldırcın Kızartma Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 8 bıldırcın, 1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ, yeter kadar tuz ![]() Yapımı: Bıldırcınların tüylerini yolduktan sonra ıslak bir bezle üstlerini sllmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Bir fırın tepsisine sadeyağı koyup eritmeli sonra bu yağa bulayarak bıldırcınları tepsiye sıralamalı ve kuşları tepsiyle birlikte kızgın fırına sürmeli ![]() Fırının kapağını yedi dakika açmadan kuşları pişirmeli ![]() ![]() Tepsiyi ikinci bir defa kızgın fırına koymalı ve bir ikinci defa yedi dakika süreyle fırının kapağını açmadan kuşları pişirmeli ![]() Böylece ondört dakika fırında kalan bıldırcınları fırından alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına koymalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|