Bıldırcın Kızartma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın KızartmaBıldırcın Kızartma Tarifi - Bıldırcın Kızartma Nasıl Yapılır - Bıldırcın Kızartma Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 8 bıldırcın, 1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ, yeter kadar tuz ![]() Yapımı: Bıldırcınların tüylerini yolduktan sonra ıslak bir bezle üstlerini sllmeli (Islak bez bütün tüyleri toplar) Sonra bu kuşların gerilerinin alt bölümündeki boş-luğu bir bıçakla delmeli ve buradan içeriye parmak sokarak bıldırcınların biçimlerini bozmaksızın içlerini temizlemeli Sonra kuşların üstlerini ovalarcasına tuzlamalı![]() Bir fırın tepsisine sadeyağı koyup eritmeli sonra bu yağa bulayarak bıldırcınları tepsiye sıralamalı ve kuşları tepsiyle birlikte kızgın fırına sürmeli ![]() Fırının kapağını yedi dakika açmadan kuşları pişirmeli Bu sürenin sonunda tepsiyi fırından alıp kuşların öbür yanlarını çevirmeli![]() Tepsiyi ikinci bir defa kızgın fırına koymalı ve bir ikinci defa yedi dakika süreyle fırının kapağını açmadan kuşları pişirmeli ![]() Böylece ondört dakika fırında kalan bıldırcınları fırından alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına koymalı Tabağın çevresini de isteğe uygun bir sebzeyle süsledikten sonra sıcak sıcak servis yapmalı![]() |
|
|
|