ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bıldırcın Kızartma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174868)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:52 AM

Bıldırcın Kızartma
 
Bıldırcın Kızartma Tarifi - Bıldırcın Kızartma Nasıl Yapılır - Bıldırcın Kızartma Malzemeleri




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

8 bıldırcın,

1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ,

yeter kadar tuz.


Yapımı: Bıldırcınların tüylerini yolduktan sonra ıslak bir bezle üstlerini sllmeli. (Islak bez bütün tüyleri toplar). Sonra bu kuşların gerilerinin alt bölümündeki boş-luğu bir bıçakla delmeli ve buradan içeriye parmak sokarak bıldırcınların biçimlerini bozmaksızın içlerini temizlemeli. Sonra kuşların üstlerini ovalarcasına tuzlamalı.

Bir fırın tepsisine sadeyağı koyup eritmeli sonra bu yağa bulayarak bıldırcınları tepsiye sıralamalı ve kuşları tepsiyle birlikte kızgın fırına sürmeli.

Fırının kapağını yedi dakika açmadan kuşları pişirmeli. Bu sürenin sonunda tepsiyi fırından alıp kuşların öbür yanlarını çevirmeli.

Tepsiyi ikinci bir defa kızgın fırına koymalı ve bir ikinci defa yedi dakika süreyle fırının kapağını açmadan kuşları pişirmeli.

Böylece ondört dakika fırında kalan bıldırcınları fırından alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına koymalı. Tabağın çevresini de isteğe uygun bir sebzeyle süsledikten sonra sıcak sıcak servis yapmalı.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.