![]() |
Tavşan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TavşanTavşan yemeği - Tavşan kavurma - Tavşan pişirme Malzemeler - 4 parça kemiksiz tavşan bacağı, - 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, - Sade un, - Tuz ve biber, - 150 ml beyaz şarap, - 1 soğan, - 1 yeşil biber, - 1 havuç, - 1 çubuk kereviz, - 2 diş sarımsak, - 400 gr doğranmış domates, - yarım tatlı kaşığı şeker, - 350 gr taze tagliatelle ( yassı makarna ), - 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz ![]() Yapılışı 1- Tavşan etlerini tuz biber katılmış un ile sıvayın, sıcak yağda iki tarafı esmerleşinceye kadar kızartın ![]() 2- Beyaz şarabı içine boşaltın ve kaynayana kadar ısıtın, yarıya kadar azaltın ![]() 3- İnce olarak dilimlenmiş soğanı, yeşil biberi, havucu, kerevizi, doğranmış sarımsağı, tavşanı ve doğranmış domatesi ekleyin ![]() 4- Tekrar kaynamaya kadar ısıtın, sonra ısıyı düşürün, örtün ve yavaş,yavaş kaynatın ( 30dk ![]() ![]() 5- Tavşanı alın, sosu kaynatın ( fazlalık sıvılar azalıncaya kadar ), şeker, tuz, biberi ekleyin ![]() ![]() 6- Tagliatellenin üzerine tavşan etini yerleştirin, hazırlanmış sosu üzerine döktükten sonra doğranmış maydanozu üzerine serperek servis yapın ![]() Tavsiyeler - Genç tavşanlar tercih edilmelidir ![]() ![]() - Gerekli olmamakla beraber, tavşan etinin bir gece şarap ( veya sirke ), soğan, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı içinde salamuraya konulması en iyi sonucu verir ![]() - Tavşan eti dövüldükten sonra yukarıda bahsedilen salamura içine biraz da tereyağı konulmuş olarak bir gece bekletildikten sonra aynı salamura içinde kapalı olarak da pişirilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|