ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavşan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174862)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:53 AM

Tavşan
 
Tavşan yemeği - Tavşan kavurma - Tavşan pişirme
Malzemeler

- 4 parça kemiksiz tavşan bacağı,

- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,

- Sade un,

- Tuz ve biber,

- 150 ml beyaz şarap,

- 1 soğan,

- 1 yeşil biber,

- 1 havuç,

- 1 çubuk kereviz,

- 2 diş sarımsak,

- 400 gr doğranmış domates,

- yarım tatlı kaşığı şeker,

- 350 gr taze tagliatelle ( yassı makarna ),

- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz.

Yapılışı

1- Tavşan etlerini tuz biber katılmış un ile sıvayın, sıcak yağda iki tarafı esmerleşinceye kadar kızartın.

2- Beyaz şarabı içine boşaltın ve kaynayana kadar ısıtın, yarıya kadar azaltın.

3- İnce olarak dilimlenmiş soğanı, yeşil biberi, havucu, kerevizi, doğranmış sarımsağı, tavşanı ve doğranmış domatesi ekleyin.

4- Tekrar kaynamaya kadar ısıtın, sonra ısıyı düşürün, örtün ve yavaş,yavaş kaynatın ( 30dk. kadar ) tavadan alın ve sıcak tutun.

5- Tavşanı alın, sosu kaynatın ( fazlalık sıvılar azalıncaya kadar ), şeker, tuz, biberi ekleyin. Aynı esnada tagliatelleyi bol suda pişirin.

6- Tagliatellenin üzerine tavşan etini yerleştirin, hazırlanmış sosu üzerine döktükten sonra doğranmış maydanozu üzerine serperek servis yapın.

Tavsiyeler

- Genç tavşanlar tercih edilmelidir. Pişirme işlemi 200 °C ısıda 40 dakika ile bir saat arasında fırında da yapılabilir.

- Gerekli olmamakla beraber, tavşan etinin bir gece şarap ( veya sirke ), soğan, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı içinde salamuraya konulması en iyi sonucu verir.

- Tavşan eti dövüldükten sonra yukarıda bahsedilen salamura içine biraz da tereyağı konulmuş olarak bir gece bekletildikten sonra aynı salamura içinde kapalı olarak da pişirilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.