Telkadayıflı Tavukgöğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Telkadayıflı TavukgöğsüTelkadayıflı Tavukgöğsü Tarifi - Telkadayıflı Tavukgöğsü Yapılışı - Telkadayıflı Tavukgöğsü Nasıl Yapılır - Dr Oetker Telkadayıflı Tavukgöğsü ![]() Malzemeler: 1 poşet Dr Oetker Tavukgöğsü500 ml (2,5 su bardağı) süt 25 g margarin 50 g (1 çay bardağı) iri kırılmış ceviz Şurup: 340 g (2 su bardağı) toz şeker 400 ml (2 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu 100 g çiğ tel kadayıf 100 g eritilmiş tereyağı 8 adet hazır baklavalık yufka Üzeri için: 3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı Hazırlanışı: Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alıp üzerine cevizleri ekleyin ve soğumaya bırakın![]() Şekeri ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın![]() Kadayıfları geniş tepsiye alın, üzerine tereyağının yarısını gezdirerek dökün Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın![]() Yufkanın bir tanesini tezgaha alıp üzerine, fırça ile, eritilmiş tereyağı sürün Üzerine ikinci yufkayı yerleştirin ve tekrar tereyağı sürün Üzerine her tarafına eşit dağılacak şekilde kadayıfların ¼’ünü yayın Soğumuş tavukgöğsünden bir miktar alın ve kadayıfın bir kenarına şerit şeklinde yayın Rulo şeklinde sarın Ruloyu bıçak ile 6 eşit parçaya kesin ve yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Kalan yufka ve kadayıfları aynı şekilde hazırlayın ve pişirin![]() Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin Üzerine soğuk şurubu dökün Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|