Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tavukgöğsü, telkadayıflı

Telkadayıflı Tavukgöğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Telkadayıflı Tavukgöğsü



Telkadayıflı Tavukgöğsü Tarifi - Telkadayıflı Tavukgöğsü Yapılışı - Telkadayıflı Tavukgöğsü Nasıl Yapılır - Dr Oetker Telkadayıflı Tavukgöğsü




Malzemeler:

1 poşet Dr Oetker Tavukgöğsü

500 ml (2,5 su bardağı) süt

25 g margarin

50 g (1 çay bardağı) iri kırılmış ceviz


Şurup:

340 g (2 su bardağı) toz şeker

400 ml (2 su bardağı) su

1 tatlı kaşığı limon suyu

100 g çiğ tel kadayıf

100 g eritilmiş tereyağı

8 adet hazır baklavalık yufka


Üzeri için:

3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı


Hazırlanışı:

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin Ocaktan alıp üzerine cevizleri ekleyin ve soğumaya bırakın


Şekeri ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın


Kadayıfları geniş tepsiye alın, üzerine tereyağının yarısını gezdirerek dökün Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın


Yufkanın bir tanesini tezgaha alıp üzerine, fırça ile, eritilmiş tereyağı sürün Üzerine ikinci yufkayı yerleştirin ve tekrar tereyağı sürün Üzerine her tarafına eşit dağılacak şekilde kadayıfların ¼’ünü yayın Soğumuş tavukgöğsünden bir miktar alın ve kadayıfın bir kenarına şerit şeklinde yayın Rulo şeklinde sarın Ruloyu bıçak ile 6 eşit parçaya kesin ve yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Kalan yufka ve kadayıfları aynı şekilde hazırlayın ve pişirin


Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika


Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin Üzerine soğuk şurubu dökün Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.