![]() |
Telkadayıflı Tavukgöğsü
Telkadayıflı Tavukgöğsü Tarifi - Telkadayıflı Tavukgöğsü Yapılışı - Telkadayıflı Tavukgöğsü Nasıl Yapılır - Dr Oetker Telkadayıflı Tavukgöğsü
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü 500 ml (2,5 su bardağı) süt 25 g margarin 50 g (1 çay bardağı) iri kırılmış ceviz Şurup: 340 g (2 su bardağı) toz şeker 400 ml (2 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu 100 g çiğ tel kadayıf 100 g eritilmiş tereyağı 8 adet hazır baklavalık yufka Üzeri için: 3 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı Hazırlanışı: Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine cevizleri ekleyin ve soğumaya bırakın. Şekeri ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları geniş tepsiye alın, üzerine tereyağının yarısını gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden ve kırmadan karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Yufkanın bir tanesini tezgaha alıp üzerine, fırça ile, eritilmiş tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı yerleştirin ve tekrar tereyağı sürün. Üzerine her tarafına eşit dağılacak şekilde kadayıfların ¼’ünü yayın. Soğumuş tavukgöğsünden bir miktar alın ve kadayıfın bir kenarına şerit şeklinde yayın. Rulo şeklinde sarın. Ruloyu bıçak ile 6 eşit parçaya kesin ve yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Kalan yufka ve kadayıfları aynı şekilde hazırlayın ve pişirin. Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.