Kayısılı Karamelli Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Karamelli MuhallebiKayısılı Karamelli Muhallebi Tarifi - Kayısılı Karamelli Muhallebi Nasıl Yapılır - Kayısılı Karamelli Muhallebi Malzemeleri MALZEMELER Yarım kilo gün kurusu kayısı yarım su bardağı şeker dövülmüş fındık muhallebisi için; 1 lt süt2 kahve fincanı un 2 kahve fincanı şeker 200 gr tereyağkarameli için; 1 su bardağı şeker 125 gr tereyağ (yarım paket)yarım paket çiğ krema YAPILIŞI Kayısılar küçük küçük doğranıp, şekerle ve az su ile pişirilir İri çekilmiş fındık kırığı soğuyan kayısı ile karıştırılır Bu karışım büyük boy tırtıklı borcamın altına yerleştirilir![]() Muhallebi için olan malzemeler yağ hariç pişirilir Piştikten sonra yağ ilave edilip çırpılır![]() Kayısıların üzeri muhallebi ile kaplanır ![]() Karamel için, önce şeker harlı ateşte yanlarından erimeye başlayana kadar beklenir Şeker iyice erimeye başladığında yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırılarak şekerin tamamının erimesi sağlanır Bu aşamada tereyağ ilave edilip iyice eriyinceye kadar hızlıca karıştırılır Tereyağ eridikten sonra ocaktan alınıp krema ilave edilerek hızılıca karıştırılmaya devam edilir Karışım homojen bir hal alana kadar devam edilir![]() Servis sırasında muhallebi dilimlerinin üzerlerine karamel sos gezdirilir ![]() |
|
|
|