![]() |
Portakallı Tarçınlı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Tarçınlı KekPortakallı Tarçınlı Kek Tarifi - Portakallı Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır - Portakallı Tarçınlı Kek Malzemeleri Portakallı Tarçınlı Kek Malzemeler: 3 adet yumurta (oda ısısında) 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker 1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) 1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin 3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ 3 su bardağı un 1 kabartma tozu, vanilya 1 tatlı kaşığı tarçın yarım su bardağı kuru üzüm yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş fındık Yapılışı: Tozşekeri çırpma kabınıza alıp rendelenmiş portakalı ilave edin bir miktar mikserle çırpın ![]() Yumurtaları ilave edip çırpmaya başlayın ![]() Yaklaşık mikserin gücüne göre 4-6 dakika çırpmaya devam edin ![]() Yumurta ve şeker karışımı çırpmanın sonunda kabarıp beyazlaşacaktır ![]() Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin ![]() ![]() Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla birlikte eleyin ve karışıma ilave edip tekrara düşük hızda veya spatula yardımıyla kek hamurunu karıştırın ![]() Üzüm ve kullanıyorsanız fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın ![]() Yağlanmış unlanmış veya kağıt serilmiş kek kalıbınıza aktarıp üzerine isterseniz iri kahverengi şeker ve file fındık serpiştirin ![]() Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|