![]() |
Ballı Limonlu Tepsi Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Limonlu Tepsi Kekikek tarifleri - ballı kek nasıl yapılır - tepsi keki tarifleri ![]() Malzemeler : * 2 Yumurta Akı 3 Çorba K ![]() 1 Su B ![]() 1 P ![]() 2 Çorba K ![]() 1 Limon Kabuğu Ve Suyu 1,5 Su B ![]() 4 Çorba K ![]() 2 Çorba K ![]() * Üzeri İçin: Susam 1 Limon Hazırlanışı Karıştırma kabına sütü dökün ![]() Margarini, balı ve hindistan cevizini ekleyin ![]() Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve kaba ekleyin ![]() Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırpın ![]() Fazla kabarmaması için yumurtanın sadece aklarını kullanıyoruz ![]() Unu, irmiği ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın ![]() Kıvama gelince çırpıp köpürttüğünüz yumurta akını ekleyin ve hamurla iyice karıştırın ![]() fırın kabına hamuru dökün ve yayın ![]() Üzerine susamı dökün ve dilimlenmiş limonu dizin ![]() Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin ![]() Piştikten sonra parlak olması için üzerine bal sürün ![]() |
![]() |
![]() |
|