Hingel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
HingelMalzemeler Buğday unu: 1 Kg ![]() Karabiber: 1 tatlı kaşığı Yumurta: 2 adet Yumurta: 2 adet Su: Aldığı kadar Tuz: Yeteri kadar Sarımsak: 4 diş Yoğurt: 2 su bardağı Kırmızı biber: 1 tatlı kaşığı Tereyağı: 3 tatlı kaşığı Yapılışı 1- Un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur tutulur 2- Oklava ile pazılar açılır hafif kurutulur, küçük küçük kareler halinde kesilir 3- Kaynar suya atılır, haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir 4- Geniş bir kaba yayılarak konur, üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür Kırmızı biber ilavesiyle kızdırılmış tereyağı gezdirilir 5- En üstüne de haşlanmış halka halinde kesilmiş katı yumurta ile süs yapılır, karabiber serpilir ve soğuk servis yapılır
|
|
|
|