![]() |
Hingel
Malzemeler
Buğday unu: 1 Kg. Karabiber: 1 tatlı kaşığı Yumurta: 2 adet Yumurta: 2 adet Su: Aldığı kadar Tuz: Yeteri kadar Sarımsak: 4 diş Yoğurt: 2 su bardağı Kırmızı biber: 1 tatlı kaşığı Tereyağı: 3 tatlı kaşığı Yapılışı 1- Un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur tutulur. 2- Oklava ile pazılar açılır hafif kurutulur, küçük küçük kareler halinde kesilir. 3- Kaynar suya atılır, haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir. 4- Geniş bir kaba yayılarak konur, üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür. Kırmızı biber ilavesiyle kızdırılmış tereyağı gezdirilir. 5- En üstüne de haşlanmış halka halinde kesilmiş katı yumurta ile süs yapılır, karabiber serpilir ve soğuk servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.