ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hingel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178676)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:19 AM

Hingel
 
Malzemeler

Buğday unu: 1 Kg.

Karabiber: 1 tatlı kaşığı

Yumurta: 2 adet

Yumurta: 2 adet

Su: Aldığı kadar

Tuz: Yeteri kadar

Sarımsak: 4 diş

Yoğurt: 2 su bardağı

Kırmızı biber: 1 tatlı kaşığı

Tereyağı: 3 tatlı kaşığı

Yapılışı


1- Un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur tutulur.

2- Oklava ile pazılar açılır hafif kurutulur, küçük küçük kareler halinde kesilir.

3- Kaynar suya atılır, haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir.

4- Geniş bir kaba yayılarak konur, üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür. Kırmızı biber ilavesiyle kızdırılmış tereyağı gezdirilir.

5- En üstüne de haşlanmış halka halinde kesilmiş katı yumurta ile süs yapılır, karabiber serpilir ve soğuk servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.