![]() |
Bıçaklar ve Diğer Aletler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıçaklar ve Diğer AletlerBıçak Çeşitleri - Bıçakların Özellikleri - Bıçakların Bakımı - Bıçak Yerine Kullanılan Mutfak Gereçleri Bıçakta aranan özellikler, kesen kısmının çok keskin olması, çarpmaya vurmaya karşı koyabilmesi, kıyma bıçakları dışında diğerlerinin bükülebilen cinsten olması gereklidir ![]() Bıçak yapımı için maden çeşidi azdır ![]() Bunlar, cilasız çelik, paslanmaz çelikten olmalıdır ![]() ![]() Sap kısmı sert bir ağacından kemik veya pilâstik olabilir ![]() Bıçak sapı ne teneke kutu açacağı ya da tornavida değildir ![]() ![]() Böyle bir alet hem daha süratli kabuk soyar ve hem de ekonomiktir ![]() Teneke kutu açacağı, iki uçlu çatal ve başka çatallarda mutfakta lüzumlu olan ufak-tefek gereçler arasında sayılabilir ![]() Yuvarlak disk şeklinde pasta tenceresi içindeki karışımları sıyırmak alet çok gereklidir ![]() ![]() Tırtıllı ekmek bıçaklarınada ihtiyaç vardır ![]() Sandöviçlerin üzerine konan süsler için sivri uçlu bıçaklarada ihtiyaç vardır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|