Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, mutfak, pratik, öneriler

MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 2



1-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınızBuzdolabına konan yemekleri kapalı kaplarda tutarsanız kokuları karışmayacaktır

2-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçerKaynar suya atarsanız etin üzerinde suya hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır

3-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz

4-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayınEski yağın üzerine biraz yağ ilave ederek bu şekilde 8yağı değerlendirmiş olursunuz

5-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınızMarul yapraklarını bıçakla değil el ile koparmalısınız

6-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz

7-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak

8-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz?

9-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır

10-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuzAyrıca yağınıdan yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz

11-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz

12-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz Tencereler ilk günkü parlaklığına kavuşacaktır

13-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün

14-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin

15-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır

16-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun 24 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın

17-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz?

18-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın

19-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun

20-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.