![]() |
MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 21-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınız ![]() ![]() ![]() ![]() 2-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() 4-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayın ![]() ![]() ![]() ![]() 5-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() 6-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz ![]() ![]() ![]() 7-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak ![]() ![]() ![]() 8-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz? 9-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır ![]() ![]() ![]() 10-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() 11-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz ![]() ![]() ![]() 12-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz ![]() ![]() 13-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün ![]() 14-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin ![]() 15-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır ![]() 16-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun ![]() ![]() 17-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz? 18-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın ![]() 19-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun ![]() 20-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın ![]() |
![]() |
![]() |
|