Patatesli Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli BisküviPatatesli Bisküvi Tarifi - Patatesli Bisküvi Yapılışı - Patatesli Bisküvi Nasıl Yapılır - Patatesli Bisküvi Malzemeleri 250 gr patates 60 gr kaşar peyniri 1/2 çorba kaşığı tuz 1 kahve kaşığı kırmızı biber 70 gr tereyağı 7 bütün yumurta 1 yumurta sarısı Kabukları bıçakla soyularak yıkanıp temizlenmiş patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır Sonra suyu süzülür Çok hafif ateşte çatalla iyice ezilerek püre haline getirilir Sonra ateşten indirilerek bir kâseye aktarılıp, soğutulur Kırmızı biber, tuz ve yumurtalar da konarak iyice yoğrulur, karıştırılır Böylece biberli hale gelen patatese rendelenmiş kaşar peyniri ile yağ da ilâve edilir Yoğrulup hamur haline getirilir Hepsi bir hamur sıkma torbasına konur Kuru bir fırın tepsisine, 25 kuruş büyüklüğünde ya da uzun, dikdörtgen parçalar halinde aralıklı olarak sıkılır Orta ateşli fırına koyulur 25 dakika kadar bırakılır Üstleri kızardıktan sonra fırından alınır
|
|
|
|