Armutlu Şarlot |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu ŞarlotArmutlu Şarlot Tarifi - Armutlu Şarlot Nasıl Yapılır - Armutlu Şarlot Malzemeleri Armutlu Şarlot Gereçler: 450 gr armut 5 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı kayısı reçeli 6 dilim beyaz ekmek 100 gr tereyağı, eritilmiş![]() Armutları soyup, ortalarını temizleyin ve dilimleyin Yarısını, iyice yağlanmış fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı reçeli armutların üzerlerine yayın Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin Her dilimi dört üçgene bölün Erimiş tereyağına batırıp, armutların üzerine onları tümüyle kapatacak biçimde dizin Kalan şekeri üstlerine serpin Kızarıp, gevrekleşene dek orta ısıdaki fırında 30 - 40 dakika pişirin Sıcakkken, krema ile servisini yapın |
|
|
|