ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Armutlu Şarlot (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180694)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:42 AM

Armutlu Şarlot
 
Armutlu Şarlot Tarifi - Armutlu Şarlot Nasıl Yapılır - Armutlu Şarlot Malzemeleri


Armutlu Şarlot


Gereçler:

450 gr armut

5 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı kayısı reçeli

6 dilim beyaz ekmek

100 gr. tereyağı, eritilmiş.


Armutları soyup, ortalarını temizleyin ve dilimleyin. Yarısını, iyice yağlanmış fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı reçeli armutların üzerlerine yayın. Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin. Her dilimi dört üçgene bölün. Erimiş tereyağına batırıp, armutların üzerine onları tümüyle kapatacak biçimde dizin. Kalan şekeri üstlerine serpin. Kızarıp, gevrekleşene dek orta ısıdaki fırında 30 - 40 dakika pişirin. Sıcakkken, krema ile servisini yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.