Çikolatali Sufle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatali SufleMalzemeler: 85 gr bitter çikolata 1/3 su bardağı (60 gr ) tereyağı 2 adet iri yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış) 1 5 yemek kaşığı toz şeker![]() 4 yemek kaşığı un 3 gr kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilya üzeri için: pudra şekeri Yapılışı: • Sufle kaplarını tereyağıyla iyice yağlayıp, içlerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin Kabı sallayarak toz şekeri sufle kabının tabanına ve yan yüzeylerine bulaştırın Ters çevirerek fazlasını dökün • Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin Yani: Bir sos tenceresine 2 parmak yüksekliğinde su koyun ve kaynatmaya başlayın Su kaynayınca üzerine cam bir kase oturtun Kasenin tabanının suya değmemesine dikkat edin • İyice eriyen bu karışımı ılıması için bir köşede bekletin • Ayrı bir kaba koyduğunuz yumurta beyazlarını, orta hızda çalıştırdığınız mikserle çırpmaya başlayın Bembeyaz olup, kabarıp, kıvamına ulaşıncaya kadar, yaklaşık 1 dakika çırpın Şimdi üzerine azar azar toz şekeri ekleyin ve bir yandan mikserle karıştırmaya devam edin Yumurta akının kıvamı tuttuğunda karıştırma işlemini durdurun ve mikseri ortadan kaldırın • Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın ![]() • Unu , kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin • Çırptığınız yumurta beyazının 1/3' ünü çikolatanın üzerine dökün İyice karıştırın Ardından, kalan çırpılmış yumurta akını ekleyin ama bu sefer nazikçe ve azıcık karıştırın ki yumurta akı sönmesin • Hazırladığınız bu malzemeyi sufle kaplarına paylaştırın ve önceden 200 derece (Turba fırınlarda 180 derece) ısınmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin (Eğer sufle karışımını buzdolabından çıkarıp pişirecekseniz, bir süre oda sıcaklığına gelmesini beklemekte yarar var ) • Üzerine pudra şekerini de serpip, hemen ve dikkatlice servis yapın Özgür Sef'in tarifi |
|
|
|