![]() |
Çikolatali Sufle
Malzemeler: 85 gr. bitter çikolata 1/3 su bardağı (60 gr.) tereyağı 2 adet iri yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış) 1.5 yemek kaşığı toz şeker. 4 yemek kaşığı un 3 gr kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilya üzeri için: pudra şekeri Yapılışı: • Sufle kaplarını tereyağıyla iyice yağlayıp, içlerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin. Kabı sallayarak toz şekeri sufle kabının tabanına ve yan yüzeylerine bulaştırın. Ters çevirerek fazlasını dökün. • Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Yani: Bir sos tenceresine 2 parmak yüksekliğinde su koyun ve kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca üzerine cam bir kase oturtun. Kasenin tabanının suya değmemesine dikkat edin. • İyice eriyen bu karışımı ılıması için bir köşede bekletin. • Ayrı bir kaba koyduğunuz yumurta beyazlarını, orta hızda çalıştırdığınız mikserle çırpmaya başlayın. Bembeyaz olup, kabarıp, kıvamına ulaşıncaya kadar, yaklaşık 1 dakika çırpın. Şimdi üzerine azar azar toz şekeri ekleyin ve bir yandan mikserle karıştırmaya devam edin. Yumurta akının kıvamı tuttuğunda karıştırma işlemini durdurun ve mikseri ortadan kaldırın. • Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın. • Unu , kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. • Çırptığınız yumurta beyazının 1/3' ünü çikolatanın üzerine dökün. İyice karıştırın. Ardından, kalan çırpılmış yumurta akını ekleyin ama bu sefer nazikçe ve azıcık karıştırın ki yumurta akı sönmesin. • Hazırladığınız bu malzemeyi sufle kaplarına paylaştırın ve önceden 200 derece (Turba fırınlarda 180 derece) ısınmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin. (Eğer sufle karışımını buzdolabından çıkarıp pişirecekseniz, bir süre oda sıcaklığına gelmesini beklemekte yarar var.) • Üzerine pudra şekerini de serpip, hemen ve dikkatlice servis yapın. Özgür Sef'in tarifi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.