![]() |
Kütahya Usulü Mercimek Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütahya Usulü Mercimek Mantısımercimekle mantı nasıl yapılır - Kütahya Usulü Mercimek Mantısı Tarifi Malzemeler 500 gr un Yarım su bardağı yeşil mercimek 2 orta boy soğan tuz, karabiber 6-7 diş sarımsak 50gr tereyağı Hazırlanışı Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur ve açılabilecek bezelere ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İç harcının hazırlanması Mercimeği iyice yıkayın içerisine soğanı ince ince kıyın üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde su koyup haşlanmaya bırakın ![]() ![]() ![]() Sosunun hazırlanması Tereyağını kızartın dövükmüş sarımsakları da tereyağına ekleyip 1-2 soteledikten sonra mantının üzerine ilave edin ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|