ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kütahya Usulü Mercimek Mantısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178373)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:09 AM

Kütahya Usulü Mercimek Mantısı
 
mercimekle mantı nasıl yapılır - Kütahya Usulü Mercimek Mantısı Tarifi

Malzemeler


500 gr un

Yarım su bardağı yeşil mercimek

2 orta boy soğan

tuz, karabiber

6-7 diş sarımsak

50gr tereyağı



Hazırlanışı


Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur ve açılabilecek bezelere ayrılır. Her bir bezeyi açıp küçük karelere kesilir, iç harcını koyup karşılıklı uçları birleştirilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 20 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Pişirilen mantıların üzerine mercimeğin suyu ilave edip üzerini kapatın ve ocak üzerinde çevire çevire pişirin suyunu çektikçe (mantıların yumuşaklığına göre) sıcak su ilave edin ve tamamen suyunu çekmesini sağlayın üzerine sosunu döküp servis edin..
İç harcının hazırlanması

Mercimeği iyice yıkayın içerisine soğanı ince ince kıyın üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde su koyup haşlanmaya bırakın.Haşlanan mercimeğin suyunu süzün ve tuz ile karabiber ekleyin..(suyunu da pişirmek için kullanın)
Sosunun hazırlanması

Tereyağını kızartın dövükmüş sarımsakları da tereyağına ekleyip 1-2 soteledikten sonra mantının üzerine ilave edin..

Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.