Afgan Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Afgan EkmeğiAfgan Ekmeği nasıl yapılır - Nan-i Afghani tarifi Malzemeler * 1 5 su bardağı ılık su* 7 gr kuru maya* 1 küp şeker * 4 bardak un(tam buğday unu kullandım) * 1/4 su bardağı zeytinyağı * 1 yumurta sarısı * üzerine serpiştirmek için çörek otu * tuz ![]() Yapılışı * Mayayı hamur kabına alıp 1 5 bardak suyun birazıyla ,şekeri ekleyip 10 dakika bekletin Üzeri köpük köpük olup kabarınca, zeytinyağı katıp karıştırın Un ve tuzu mayalı karışıma ekleyin![]() * Kalan suyu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun gerekirse fazladan su ilave edin Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın Sonra tekrar yoğurun Hamur elastik olunca üzerini kapatıp 1-1 5 saat mayalandırın![]() * Mayalana hamuru 8 eşit parçaya bölüp , parçaları yuvarlayın ![]() * Her bir hamur topunu 9-10 cm uzunluğunda 1/2 cm kalınlığında oval şekil vererek açın Üzerini çatalla çizin , yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin 190 derece fırında 25- 30 dakika pişirin![]() |
|
|
|